چگونه فرزند خود را تحسین و تمجید کنیم؟

چگونه فرزند خود را تحسین و تمجید کنیم؟

روش های اصولی تمجید کردن کودکان

تمجیدی که خوار نکند انتقادی که نرنجاند

پس ظاهراً انتقاد باعث میشود تو ضربه فنی شوی و تعریف و تمجیدی مانند تو عالی هستی، فوق العاده ای، بی نظیری را به سختی میتوانی هضم کنی.

چون پذیرش چنین تعریف و تمجید خالصانه ای دشوار است. آیا متوجه شده ای که هروقت کسی تو را ارزیابی میکند چقدر دستپاچه می شوی ؟

من میدانم همان دقیقه ای که کسی به من می گوید تو خوبی، زیبایی یا باهوشی، فکرم متوجه اوقاتی میشود بد هستم یا احساس زشتی میکنم یا کار احمقاته ای انجام داده ام.

تو بجای ارزیابی کردن کاری که انجام داده ای به توضیح و تشریح احتیاج داری.

_توضیح و تشریح؟
+ بله درست است. تو احتیاج داری برایت تشریح کنند. تشریح جز به جز که دقیقا چه کاری انجام شده است.

تمجید فرزند

تکنیک مهم در تحسین و تمجید کردن کودکان

بچه ها به سختی میتوانند تعریف و تمجیدی را که باعث ارزیابی آنها می شود بپذیرند. وقتی به کودکی میگویند که تو خیلی مرتبی، بیشتر اوقات به این برداشت منجر میشود که واقعاً همینطور نیست.

اما تعریف و تمجیدی که کودک می تواند آن را هضم کند و در حقیقت به او عزت نفس می دهد دو قسمت دارد:

  • بزرگسال کاری را که کودک، انجام داده است تشریح میکند.
  • کودک بعد از شنیدن شرح و تفصیل از خودش هم تعریف میکند. در این زمان باید فضایل کودک بجای ارزیابی کردن او با گفتن (خوب) یا (عالی) تشریح کرد.

ظاهرا سخت تر از آن بود که تصورش را می کردیم. نه برای اینکه شرح آن مشکل بوده بلکه به این دلیل که ما با روش عمل آشنا نبودیم.

به هر حال به محض اینکه توانستیم به اوضاع مسلط شویم و ناظر پیشرفت کودک باشیم و آنچه را دیده یا احساس کرده بودیم و در قالب کلمات به زبان آوردیم انجام آن برای ما آسانتر و لذت آن نیز دو برابر خواهد شد.

شاید این کلیدی بود که به پیشرفت کودکان کمک می کرد و بجای تکیه کردن بر اشتباه کودک ببینم او چه چیزی را به حد کمال رسانده است.

آنگاه به آنچه باید انجام شود اشاره کنیم. آموزگاران نیز احتیاج دارند تأیید شوند زیرا آنان نیز تلاش می کنند تا نیازهای شاگردان خود را برآورده سازند.

پدران و مادران احتیاج دارند تایید شوند زیرا آنان همه روزه با مشکلات بزرگ کردن فرزندانشان در ستیزند.

1 دیدگاه برای “چگونه فرزند خود را تحسین و تمجید کنیم؟

  1. فاطمه کریمی گفته:

    بیشتر اوقات ما طبق عادت از جملات همیشگی قشنگه عالیه و … استفاده میکنیم وقتی بچمون با ذوق میاد کارش و نشون بده خوبه که بتونیم اگه مشغول کاری هستیم کنار بذاریم هم قدش بشیم واقعا کارش و ببینیم و نقاط قوت کارش و بگیم به نظرم این بهتر نتیجه میده و واقعا نکته خوبی اشاره کردید که وقتی تعریف میکنیم خودمون هم بارها تجربه کردیم لحظاتی که خوب نیستیم رو بخاطر میاریم?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *