چگونه بدون خشونت با کودکان ارتباط بگیریم؟

ارتباط بدون خشونت با کودکان

من معتقدم محبت به دیگران و پذیرش محبت دیگران جزء سرشت ما است و همواره این دوسوال ذهن مرا به خود مشغول کرده اند که چه عواملی ما را از ذات با محبت مان جدا می کند و به سوی رفتارهای خشونت آمیز و جاهلانه سوق می دهد و بر عکس چه چیزهایی به برخی از افراد چنان قدرتی می دهد که حتی تحت سخت ترین شرایط باز هم با ذات مهربانشان مرتبط باشد؟

وقتی عوامل موثر بر توانایی با محبت ماندن را مطالعه می کردم به نقش حیاتی زبان و شیوه های به کارگیری کلمات و جملات پی بردم.

از همان زمان شیوه های جدیدی برای ارتباط گفتاری و شنیداری یافتم از که ما را به سمت نثار از صمیم قلب هدایت میکند یعنی ما را با خودمان و دیگران چنان مرتبط می سازد که راه شکوفایی محبت طبیعی فراهم می شود.

من این روش را ارتباط بدون خشونت نامیده ام خیلی از وقت ها ممکن است ما لحن خود را خشن  بدانیم در حالی که اغلب کلمات و جملاتی که به کار می بریم چه نسبت به خودمان و دیگران تلخ و گزنده است. فرایندی را که توضیح دادم برخی ارتباط محبت آمیز نامیده اند.

با علامت اختصاری ان. وی. دی که در این کتاب آمده مخفف ارتباط بدون خشونت و مترادف با ارتباط محبت آمیز است.

همزمان به دیگران محترمانه و همدلانه توجه نشان می دهیم، به بیان صادقانه و واضح خودمان هدایت می شویم وقتی از ان. وی. سی برای گوش دادن به نیاز های عمیق تر خود و دیگران استفاده می کنیم روابطمان را در پرتو نور جدیدی ادراک می کنیم.

فرایند ان، وی سی در رسیدن به یک میل مشترک و متقابل برای نثار از صمیم قلب ما نور آگاهی را در چهار عرصه متمرکز می کنیم که چهار مرحله ی ان. وی. سی محسوب می شود.

اول مشاهده ی دقیق آنچه در یک موقعیت اتفاق می افتد مشاهده ی دقیق گفته ها، شنیده ھا و
رفتارهای فارغ از اینکه به زندگی ما رنگ بیشتری می دهند یا نمی دهند؟

ان. وی. سی (NVC) چند مرحله دارد؟

ان. وی. سی (NVC) چند مرحله دارد؟

چهار مرحله ی ان. وی. سی:

  1. مشاهده ها
  2. احساس ها
  3. نیازها
  4. تقاضاها

نکته ی مهم بیان دقیق مشاهده ها بدون هر گونه قضاوت و ارزیابی است خیلی ساده فقط بگوییم چه چیز را مشاهده می کنیم خواه آنچه را مشاهده می کنیم دوست داشته باشیم یا نداشته باشیم سپس احساس خودمان را از آنچه مشاهده کرده ایم بیان می کنیم؛
آیا رنجیده ایم. ترسیده ایم، خوشحالیم، متعجبم ، عصبانی هستم یا…؟

در مرحله سوم مشخص می کنیم احساسی را که بیان کرده ایم به کدام یک از نیازهای ما مرتبط است هنگامی که ما به وسیله ان. وی. سی آشکارا و صادقانه می گوییم چگونه و چطور هستیم در حقیقت این سه مرحله را طی کرده ایم.

برای مثال ممکن است یک ما در این سه مرحله را به پسر نوجوانش این گونه بیان کند . 《 فیلیکس وقتی من دو جفت جوراب گلوله شده زیر میز و سه تای دیگه کنار تلوزیون می بینیم خیلی عصبانی میشوم این اتاق متعلق به همه است و من به نظم بیشتری نیاز دارم.

فوراً باید وارد مرحله چهارم شود و تقاضای مشخصی ارائه بدهد مثلا بگوید 《ممکن است جورابهایت را در اتاق خودت با سبد لباسهای کثیف بیندازی؟

این چهار مرحله جزئیات آنچه را ما از دیگران می خواهیم تا زندگیمان غنی تر و خوشایند تر سازد مشخص کنند.

وقتی این سه مرحله را طی می کنیم آن گاه با شنیدن تقاضایشان وارد مرحله ی چهارم میشدیم و کشف میکنیم چه چیزی زندگی آنها را غنی می کند.

ان. وی. سی دقیق شنیدن، احترام، همدلی، میل مشترک و متقابل برای نثار از صمیم قلب را پرورش می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *